Babcia Ludka najtwardszy z charakterów rodziny. Dziś ma 84 lata i bez dwóch zdań to ona jest
największą specjalistką winobrania. Od lat 80 zajmuje się uprawą warzyw nasiennym, ze swoją stałą,
profesjonalną ekipą pań. Absolutnie niezastąpiona przy chłodnej ocenie kalendarza.
Babcia oprócz wybitnych nalewek swojej produkcji sięga najchętniej po wina musujące. Dlatego jej
ulubioną etykietą jest Seyval Blanc 2018, który przez półroczne leżakowanie na osadzie, bez wstydu
nazywany jest przez nasz szampanem bez bąbelków.
Tato Jarek od dekad zajmuje się gospodarstwem produkującym do tej pory głównie zboże. Przez lata
oprócz bardzo dobrego zarządzania firmą, doskonalił swoją wiedzę dotyczącą rolnictwa. Dziś to on
zajmuje się w 100% uprawą winorośli, dba o kondycję każdej sadzonki, bo wierzymy jak w nic, że dobry
winogron to większość sukcesu wybitnego wina.
Jego bezkonkurencyjnie ulubionym winem jest Souvignier Gris 2018 z którym czuje największą miłość
na winnicy. Odmiana ta jest niesamowicie inteligentna regulując ilości swojej produkcji na krzaku, dzięki
swojej grubszej skórce, bardzo zdrowo dojrzewa, nie jest podatna na choroby- winogron idealny. W
kieliszku podoba mu się pierwszoplanowa pieprzność oraz nieśmiało wychylająca się słodycz marakui.
Marysia to człowiek do zadań specjalnych: zawiezie, dostarczy, przekona kupi i sprzeda co będzie w
danej sekundzie tylko trzeba. Ślepo zapatrzona w przyjemne życie ojca rolnika, zbierała doświadczenie
na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu oraz w winiarskiej szkole na Antypodach. Konsultuje z
Państwem Wasze potrzeby, jest po drugiej stronie telefonów czy maili, chętnie opowie o historii na
winnicy oraz dba o to, by każdy potrzebujący w jak najszybszym czasie zastał przesyłkę z winami w
swoim domu. Szybko potrafiąc dostosować plany danego dnia, utożsamia się z równie wszechstronnym
Rieslingiem 2018. Świeżym i dynamicznym, ale jednak bardzo eleganckim i romantycznym.
Sonia będąca duszą artystyczną dba o ciągły powiew świeżości w firmie. Przez dekadę mieszkała
studiując w Danii, a później w Londynie rozwijając swoją pasję medialną. To ona odpowiada za nazwę
winnicy, nieuginając się ani na moment przy chwili sprzeciwu rodziców. Oprocz tego jest jedyną i
najważniejszą prawą ręką Esbena w winiarni, jego konsultantką od spraw jakości smaku i najlepszym
nosem, wyłapującym absolutnie wszystkie aromaty wyczuwalne w naszym winie. Soni ulubionym winem
jest Johanniter 2019, z wyczuwalną delikatną pikanterią wśród bujających w obłokach łąkowych
kwiatach.
Esben przez wiele lat zdobywał doświadczenie w międzynarodowej korporacji, gdzie wykazywał się
niesamowitą skrupulatnością i rzetelnością. Przeprowadzając się do Polski nie musiał porzucać tych
genialnych cech, odpowiadając za najdokładniejsze notatki swoich winiarskich poczynań. Odnalazł się
jak nikt inny w prowadzeniu procesów winifikacji i zarządzaniu technologią produkcji. Po pracy
najchętniej sięga po butelkę Roter Rieslinga. Choć narzeczony Soni jest Duńczykiem, to winami
pomarańczowymi zachwycił się już w Polsce. Uwielbia jego plastyczność, która możemy dostrzec
porównując rocznik 2018, gdzie Roter był idealnym wrażliwym winem, pachnącym świeżymi różami, do
2019 gdzie wino postanowiło pokazać swój mocny charakter, z narzucającymi się wędzonymi aromatami
śliwki i sielskiej mirabelki z cynamonem.
Mama Viola jest ambasadorką całego świata. Przez całe swoje życie działa niesamowicie prężnie w
dziennikarstwie oraz kulturze dbając o brak enologicznej nudy w Bagieńcu. Sprowadza artystów,
organizuje imprezy łączące wino i sztukę, festiwale i zaprasza do udziału w autorskich warsztatach.
Będąca wielką fanką gorących podróży, najchętniej widzimy ją z kieliszkiem Rose 2019, który po
przymknięciu oczu maluje w wyobraźni obrazy beztroskiej plaży, letniego ogródka pełnego sezonowych
owoców i wybitnego spokoju wakacyjnego ducha.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaPolityka prywatności